De omgeving in en rondom Appelscha is zeer geschikt voor fietsers en mountainbikers. Onze gasten kunnen hun fiets en/of mountainbike meenemen, ook is er de mogelijkheid deze te huren in Appelscha. Aan iedere bungalow is een kleine berging gebonden waarin u uw fietsen veilig en overdekt kunt stallen.


Er zijn talloze fietspaden en verscheidene beschreven fietsroutes in en rondom het Drents-Friese Wold. Dankzij het fietsknooppuntensysteem hoeft geen enkele fietser in het grensgebied van Drenthe, Friesland en Overijssel te verdwalen. De meeste fietspaden zijn ook geschikt voor gebruik met een scootmobiel.


Een mooi fietsevenement is "De fietsvierdaagse van Appelscha", op dit evenement komen jaarlijks duizenden deelnemers af. Appelscha en omgeving wordt in deze periode gevuld met vele fanatieke fietsers. Vooral natuurliefhebbers kunnen bij deze tocht hun hart ophalen. De routes zijn 25/30km, 40/45km of 60/65km lang, waarbij men langs nieuwe paden en door wisselende omgevingen fietst. Deze routes zijn ook toegankelijk met een scootmobiel.
Het motto luidt:"Vier dagen fietsen en genieten van het Drents-Friese Wold, polderlandschappen en vele bezienswaardigheden."
Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om slechts enkele dagen mee te fietsen.


Voor de mountainbikers!
Het Drents-Friese Wold bevat 3 MTB-routes van samen ruim 50 km.
Mountainbikeroute Appelscha = Blauwe route → 17km
Een afwisselende mountainbikeroute over zowel brede paden als bochtige singletracks. Ondanks dat de route over een vrij vlak gebied gaat, worden de kleine hoogteverschillen optimaal benut. De route passeert vele gebieden langs heideveld, diverse poelen, het Aekingerzand en door de bossen. Deze route op zichzelf is niet heel zwaar. Deze route is eenvoudig te combineren met de route Diever-Hoogersmilde
Mountainbikeroute Diever-Hoogersmilde = Groene route → 23km
Mountainbikeroute welke voornamelijk singletracks bevat. In deze route is verrassend veel hoogteverschil te vinden. De route is onlangs aangepast met lange technische stukken met pittige klimmetjes en afdalingen, de route behoort hierdoor tot 1 van de zwaardere. Deze route is te combineren met de route Appelscha van 17km.
Mountainbikeroute Appelscha = Rode route → 6km
Afwisselende mountainbikeroute door het Drents-Friese Wold.


Een mooi sportief evenement om te combineren met uw verblijf bij Hippisch bungalowpark 'De Kloosterhof' is de Drentse ATB4Daagse. Deze ATB4daagse in Hoogersmilde, de regio rond het Drents-Friese Wold en het Blauwe meer vormt 4 dagen lang het decor voor de mountainbikers. Dagelijks verschillende uitdagende routes van 25 of 50 km. Deelnemers kunnen zich ook inschrijven voor enkel een losse dag.