Hippisch Bungalowpark “De Kloosterhof” ligt pal naast het Drents-Friese Wold, tussen de pittoreske dorpjes Appelscha en Elsloo. In Appelscha bevinden zich verschillend leuke cafés en restaurants. Ook kunt u hier terecht voor uw boodschappen.

Vanuit het park kan men direct het bos in. Hier kunt u wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en nog veel meer! Voor de mountainbikers zijn er uitdagende parcours door het bos heen en voor de paardenliefhebbers ligt er 70km ruiter- en menpad, genoeg voor dagenlange ontdekkingstochten. Het Aekinger zand, het Canadameer en de spartelvijver voor honden en paarden zijn op loopafstand.

Het Aekingerzand is een uniek uitgestrekt gebied met zandverstuivingen. Een kudde schapen zorgt voor de begrazing van de heide in het gebied. Vanaf de uitkijktoren heeft u een prachtig uitzicht over Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Op warme dagen kunt u heerlijk recreëren aan het Canadameer. Voor zonnen en zwemmen een ideale plek! Voor een spannende ontdekkingstocht naar het in het midden van het meer gelegen eiland bent u hier ook aan het goede adres.

Wilt u vandaag iets anders doen dan recreëren in de natuur? Dan kan een bezoekje aan attractiepark Duinen Zathe niet ontbreken tijdens uw verblijf bij Hippisch Bungalowpark "De Kloosterhof". Jong en oud kunnen zich een hele dag vermaken in dit gezellige park. Aan de inwendige mens is ook gedacht, want onbeperkt eten en drinken is inbeprepen!

In het nabijgelegen dorp Elsloo bevindt zich een uitdagend maisdoolhof, wat geopend is in de zomermaanden.

Altijd al eens willen golfen, of wil je juist jouw talent aan andere laten zien? In het Drents-Friese Wold ligt de golfbaan van Appelscha. Een mooie baan met 9 holes.